BeritaPanas
Wednesday, April 1, 2009
Eksklusif: Kes Altantunya, Karikatur "Najib Razak And The Ghost Of Altantunya" Kini Disiarkan Pula Dalam Akhbar "The Korea Times" Baru-Baru Ini !!

KUALA LUMPUR - Kreadibiliti Dato' Seri Najib Razak untuk bergelar Perdana Menteri kini semakin tercalar. Jika dulu akhbar Perancis "Liberation" menyiarkan artikel tentang pembabitan Najib dengan kes pembunuhan wanita Monggolia , Altantunya Shariibuu. Berita itu kemudia disiarkan di kebanyakkan akhbar dari seluruh dunia. Ini bermakna kes berkenaan memang mendapat perhatian masyarakat antarabangsa sebenarnya. Kita sangkakan perkara itu akan berkahir begitu sahaja selepas Najib langsung tidak menjawab dakwaan yang dibuat oleh akhbar tersebut.

Najib menang dan ditabalkan sebagai Presiden UMNO beberapa hari yang lalu. Kemenangan yang jelas tidak ada sesiapa yang berani menawarkan diri untuk menentangnya itu, membuatkan masa depan Najib untuk bergelar sebagai Perdana Menteri Malaysia kini kian terasa. Namun, ramai pihak yang terkejut apabila Najib langsung tidak mahu menjawab persoalan yang dikemukakan oleh akhbar-akbar terbabit.

Keegganan Najib menjawab dakwaan tersebut jelas sekali memeranjatkan semua pihak, akhirnya beliau sekali lagi dipersendakan oleh masyarakat antarabangsa. Jika dulu, artikel tentang dirinya itu dikeluarkan oleh sebuah akhbar Perancis yang berpengkalan di Thailand.

Kini satu lagi penghinaan yang pasti memalukan telah disiarkan dalam akhbar "The Korea Times" berkenaan dengan isu tersebut. Lakaran dibawah adalah berdasarkan kepada apa yang telah tersiar dalam laman blog terbabit baru-baru ini.

Bukti, inilah karikatur kartun berkenaan Najib dan Altantunya yang
disiarkan dalam akhbar terbabit

[Berbeza dengan Liberation, akhbar Korean terbabit hanya menyiarkan karekatur kartun antara Najib dan Altantunya atas tajuk "Najib Razak Anda The Ghost Of Altantunya". Karikatur berkenaan telah disiarkan dalam akhbar terbabit pada 25 Mac lalu iaitu sehari menjelangnya Perhimpunan Agung UMNO yang lalu. Soalnya disini, kenapa Najib mendiakan diri atas segala dakwaan yang dilemparkan terhadapnya. Apakah juga rakyat Malaysia sanggup mempunyai seorang Perdana Menteri yang diperlekehkan dan dihina oleh pemimpin serta rakyat Malaysia khasnya dan masyarakat antarabangsa] _ PahangDaily